onsdag 9 maj 2012

Dag 2.

Jag vaknade runt 5 tiden och kunde inte somna om. Jag var fortfarande inställd på fel tid. Efter att Tommy vaknat vid 7 tiden gjorde vi oss i ordning och gick ut för att köpa frukost. Hittade ett ställe som hette Pax och åt frukost där. Efter frukosten gick vi till tunnelbanan för att åka till Brooklyn. Vi hade tänkt att ta tunnelbanan och hoppa av på första bästa ställe för att sedan gå över Brooklyn bridge tillbaka till Manhattan igen. Vi hade tittat upp vad den närmaste stationen i Brooklyn hette och frågade han som jobbade nere i tunnelbanan vilket tåg vi skulle ta. Vi skulle ta vilket tåg som helst som gick förbi där och hoppa av på nästa station och där byta till röd linje nr 2 eller 3. Så vi hoppade av på första stoppet men det kom aldrig någon 2a eller 3a, vi tröttnade på att vänta så jag frågade en kvinna om hon visste, hon sa att vi kunde ta Q eller N för att komma till Brooklyn, så vi gjorde det istället. Vi visste att vi skulle komma längre in i Brooklyn än vad vi hade tänkt men vi hade tröttnat på att vänta och ville att nått skulle hända.:) På tåget ropade de ut att de skulle byta väg de åkte men Brooklyn skulle det till. Det hela ledde dock till att de flesta gick av tåget och nästan alla vart irriterad. Väl framme och uppe ur tunnelbanan frågade jag en man på en parkbänk om vägen till bron, han svarade på kinesiska och viftade bortåt med armarna. Vi antog att viftningarna skulle iaf leda oss åt rätt håll och det gjorde det.
Efter vi hade gått över bron tog vi en fika på starbucks och sedan traskade vi ner mot Wallstreet och vidare till Battery park för att ta färjan till Staten island som passerar frihetsgudinnan. Traskade sedan omkring downtown och käkade på donken. Antagligen den "finaste" donken som finns med en kvinna som satt och spelade piano i fönstret. plötsligt såg vi massvis med poliser (ja alltså fler än det normala vilket är en hel del) dessutom gick de iväg med 3 män i handklovar. Då männen vart inlåsta i en polistransport börjades en demonstration av en lien skala människor som bl.a. gick runt och skrev "This is what democrazy lookes like". Occuption wallstreet.


Helt plötsligt var jag med i ett litet led några skulle hoppa över

KinaTrött

Tommy på tunnelbananVarsin hamburgertallrik a la 60 dollar.


Vilken tid det tar att ladda upp bilder. Vi gick dock runt hur mycket som helst, Chinatown, Little Italy (det som finns kvar av det), shopping i Soho osv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar