onsdag 9 maj 2012

Tillbaka till verkligheten.

Dag 1.

Det är både skönt och tråkigt att vara tillbaka på svensk mark igen, skönt att komma tillbaka till det verkliga livet men tråkigt att lämna NY. Självklart är det underbart att träffa barnen igen, men det känner jag att jag egentligen inte behöver skriva om då varje normalbegåvad förälder tar det som självklart.

Vi kom fram kl. 11.30 till Newark, New Jersey på torsdagen och tog en buss in till Manhattan, hoppade av bussen vid Bryant park och gick 5 gator upp till vårt hotell.


Utsikten från vårt hotellrum.
Hotellet var bra och efter att vi gjort oss hemmastadga i rummet tog vi oss ut. Vi började att titta runt på times squre då vi bodde precis där, efter en stund promenerade hade vi gått förbi ESB, chrystler building och St. Patrick's Cathedral. Vi gick även in i katedralen.Bryant Park


Vi gick runt och runt och även åt något fel håll nu och då. Vi köpte varsin mjukglass och efter en stund gick vi till MoMa. Stämningen inne på museet var härlig men vi var båda fruktansvärt trötta efter den lång resan och allt gående så vi såg knappt hälften av utställningarna och sen gick vi hem till hotellet.
Det stod i stort sätt alltid två polisbilar i ena körfältet vid vårt hotell på kvällen, vi tror att det är för att förhindra för bilarna att ta sig fram genom times squre.
Överlag känns det otroligt säkert att gå omkring på Manhattan, det är poliser överallt och trafiken är väldigt lättsam (för att vara en storstad). De flesta vägar på Manhattan är enkelriktiga så att gå efter trafikljus för att få gå över gatan var helt onödigt. Bilarna kunde (oftast) bara komma från ett håll, så det var bara att titta och gå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar